T.I.E.T. Weekend

T.I.E.T. Weekend

Ieder D.E.R.M.-jaar begint met de Terminaal Intensieve Extreme Test, ook wel de T.I.E.T. Dit is het weekend waarin alle nieuwe Dermers kennis maken met elkaar en de rest van de vereniging. Het thema van de T.I.E.T. van 2018 was ‘Tietmachine’. Meer dan 150 man reisde hiervoor weg uit Amsterdam en meer dan 150 jaar terug in de tijd. 

Wat die T.I.E.T precies inhoudt, is altijd onbekend voor vrijwel iedereen behalve degenen die hem organiseren. Wil je daarom weten wat er allemaal gebeurt tijdens zo’n weekend?

Dan zul je je toch echt in moeten schrijven voor D.E.R.M. dit jaar.. 

 

Koningsboot

Koningsboot

Koningsboot

De verjaardag van Willy wordt elk jaar door D.E.R.M. goed gevierd. De ‘Koningsboot’ was vroeger een PR-evenement waarbij met twee grote sloepen met vlaggen erop rondvoer door de grachten van Amsterdam. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van de grootste feestjes van het jaar. Het is zelfs zo gegroeid dat alle deelnemers niet meer op één boot passen!
Noodgedwongen was er daarom de beruchte ‘ochtendboot’ die al om 9 uur ’s ochtends vertrok bij CREA. Na een cruise van een kleine 3 uur werden de 70 opvarenden van de ochtendboot afgewisseld door de 70 man die stonden te trappelen voor de middagboot. Een meer komisch spektakel dan deze wissel tussen twee groepen in compleet verschillende staten zal je zelden tegenkomen. 

De Escalacie, de schippers, alle feestgangers en Willy bedankt voor weer een geslaagde Koningsdag!

 

Lacrosse

Lacrosse

Lacrosse

De avond begon met regen, maar dat maakt voor D.E.R.M. niet uit. Van sporten houden we toch wel. D.E.R.M. kreeg les van 3 professionele lacrosse spelers. Vervolgens speelden de deelnemers in kleine teams wedstrijdjes. Hoewel de techniek nog ontbrak, was er geen gebrek aan enthousiasme voor deze nieuwe sport!

Liftweekend

Liftweekend

Liftweekend

Het liftweekend is een klassieker binnen D.E.R.M. Deze editie was zoals altijd enorm geslaagd. Dermers gaven zich in koppels op, en moesten met hun teamlid in verkleedkleren liften naar Gent. De talentjes kwamen begin van de avond al aan, anderen bleven hangen in een of ander gat in België en moesten opgehaald worden door de bezemwagen. Na een feestje in Gent begon de tweede dag met een lift zoeken naar Maastricht naar Maastricht. Iedereen kwam, de een met meer moeite dan de ander, op tijd aan. Hier werd de nacht doorgebracht in een scouting locatie waar we de hele nacht door konden feesten. De laatste dag mocht er uiteraard teruggelift worden, maar daar zagen de meesten maar even van af. Ze namen gezellig met z’n allen de trein terug naar Amsterdam.

IJshockey

IJshockey

IJshockey

De sportcie had dit leuke evenement georganiseerd. Dermers kregen ijshockey les van een professional en speelden vervolgens een wedstrijdje tegen elkaar.

Syndes Blind Date Diner

Syndes Blind Date Diner

Syndes Blind Date Diner

Het jaarlijkse blind date diner was weer een groot succes. Dermers konden zich opgeven en werden op basis van hun voorkeuren gekoppeld aan een andere dermer. Er waren tafels van 4 tot 10 personen, er was dus ruimte om zowel met je date als met andere dermers te praten. Het was mooi om te zien hoe prille liefdes ontstonden en hoe hard iedereen z’n best deed om met z’n blind date zoveel mogelijk opdrachten te vervullen. We sloten de avond af met een disco, die werd voortgezet in het Skatecafé.

Kerst-en-Nieuw-Diner

Kerst-en-Nieuw-Diner

Kerst-en-Nieuw-Diner

Dit was het grote derm kerstdiner om 2017 goed af te sluiten. Onze dermer en Italiaan Mattia had heerlijke drie gangen tapas gemaakt. De avond was chique aangekleed, maar werd al gauw een gezellige rotzooi. Elk uur hebben we afgeteld tot nieuwjaar, champagne gepopt en meegezongen Bohemian Rhapsody. Het diner liep naadloos over in de borrel, wat echt het laatste derm-momentje van 2017 was.

Rolling Dinner

Rolling Dinner

Dit evenement had ongeveer de meeste inschrijvingen van het hele jaar. Niet onbegrijpelijk ook, hetrolling dinner is toegankelijk voor iedereen en een goede manier om elkaar te leren kennen. Je geeft je op in een duo, en bereidt met elkaar een gerecht voor. Vervolgens eet je het voorgerecht, het hoofdgerecht en het nagerecht in verschillende huizen waarbij je steeds met 3 duo’s eet. Doordat je na elk gerecht wisselt van groepje, leer je die avond 12 mensen goed kennen. Door het grote succes
heeft het inteam later in het jaar nog een rolling dinner georganiseerd.

Verhalenvertel avond – Grote Mensen Activiteit

Verhalenvertel avond – Grote Mensen Activiteit

Verhalenvertel avond – Grote Mensen Activiteit

Deze avond is speciaal georganiseerd voor derdejaars en ouder, om hen ook nog actief te houden bij DERM. Het was een heel knus avondje waar 2 sprekers langskwamen. Één inspirerende spreker en één verhalenverteller met gitaar en zang. Iedereen lag lekker onderuit gezakt in banken te luisteren onder het genot van een Indische maaltijd, en het was een leuke gelegenheid om iedereen weer te spreken.

Rolstoelrugby

Rolstoelrugby

Rolstoelrugby

De sportcie organiseert sportactiviteiten die dermers niet dagelijks doen. Zo hebben we met een groep rolstoelrugby gespeeld. Het was een leuke ervaring, en dermers waren zoals altijd weer goed fanatiek. Samen met revalidatiecentrum READE en spelers van het Nederlands Elftal Rolstoelrugby hebben wij een geweldige dag beleefd.

Loredo – Surftrip

Loredo – Surftrip

Loredo – Surftrip

De surftrip bestond uit twee heerlijke weken met twee verschillende groepen dermers. Alles was tot in de puntjes geregeld. ’s Ochtends kregen we ontbijt, daarna ging iedereen de hele dag surfen, en ’s avonds kregen we avondeten en kon iedereen lekker z’n gangetje gaan. Er werd gechilld in de fatboys en op de banken, er werden tot diep in de nacht spelletjes gespeeld, en er werden kamerfeestjes gehouden. Op dinsdagavond zijn we naar een grot gegaan en hebben hier een groot feest met silent disco gehouden, en op donderdagavond zijn we naar het plaatsje Santander gegaan, waar we uiteten gingen en het nachtleven hebben verkend. Het was een typische dermweek: veel chillen, veel sporten en goede feestjes.

Bijzondere Leden Vergadering  Inauguratie en bestuurswissel

Bijzondere Leden Vergadering Inauguratie en bestuurswissel

Bijzondere Leden Vergadering Inauguratie en bestuurswissel

Een lange dag, maar misschien wel de meest bijzondere van het jaar. Op deze dag werden alle eerstejaars officieel geïnaugureerd, wisselden alle commissies en wisselde het bestuur. Iedereen was netjes gekleed (een uitzondering voor DERM), en er werden traantjes gelaten bij de mooie speeches van de oud-bestuursleden. Na deze lange dag werd er gevierd dat we 150 nieuwe leden erbij hadden door een uitgebreid diner en een groot feest.

Dermolition – Introductieweken

Dermolition – Introductieweken

Dermolition – Introductieweken

De TIET was nog geen dag voorbij en de Dermolition begon alweer. Dit zijn twee introductieweken met allerlei leuke activiteiten, zowel overdag als ’s avonds, die erop gericht zijn om elkaar nog beter te leren kennen. We begonnen met een openingsfeest bij Roest, gevolgd door nog veel andere feesten, zoals een silent disco onder een brug in het Westerpark, een apres-ski feest en een tropisch eindfeest in BRET. Ook werd er veel gesport: er was een ski/snowboarddag, een skatedag, een windsurfdag en een surfdag op het strand. Na deze week was iedereen moe en voldaan.

Terminale Intensieve Extreme Test  Introductieweekend

Terminale Intensieve Extreme Test Introductieweekend

Terminale Intensieve Extreme Test Introductieweekend

Het DERM-jaar begon met het welbefaamde TIETweekend. Het weekend waar alle nieuwe eerstejaars voor het eerst DERM en haar leden leerde kennen. Eerstejaars werden in groepjes ingedeeld, waarbij ze begeleid werden door ouderejaars dermers die alle activiteiten, van bootcamp tot feesten, meededen. Het weekend bestond uit primitiviteit (kamperen en veel vies worden),
sporten (obstacle run, wakeboarden, zwemmen, bootcamp), feesten, strand, en voornamelijk bonding. Het was een mooi begin van een nog mooier jaar.

Val di Sole – Wintersport

Val di Sole – Wintersport

Val di Sole – Wintersport

Toch ook wel weer een van de hoogtepunten van het jaar. Met een groep van 170 man gingen we op weg naar Val di Sole in Italie. Op de piste hebben dermers zichzelf zeker uitgedaagd. Er was een snelheidswedstrijd, een freestyle contest, een backcountry tour, en verschillende clinics en bootcamps. ’s Avonds kon iedereen heerlijk in z’n eigen kamertje eten, met af en toe een gezamenlijk diner. Niet alleen in het sporten maar ook in het feesten was DERM weer fanatiek. We hebben twee keer op de berg geapres-skied, en verder veel kamerfeestjes gehad die eindigden in de club.